Champagne Mandois Brut Zéro

Voor jou geproefd: Champagne Mandois Brut Zéro

proefnotities

Hee, wijnliefhebbers!

In september is traditioneel de start van het Zeeuwse oesterseizoen. Dit weekend is er in Yerseke zelfs een heel Oesterfestival georganiseerd voor de liefhebbers.

 
Dit doet me denken aan een memorabele dinsdagavond, nog maar pas geleden. Toen bij goede vrienden deze Champagne Mandois Brut Zéro en jawel, een mandje vers geplukte oesters van @oesterij op tafel stonden. En misschien mag Chablis zich dan wel de naam ‘oesterwater’ toegeëigend hebben, ook oesters en Champagne zijn een ultiem duo.
 
In het glas kleurt de Mandois Brut Zéro licht strogeel. In de geur fris (denk aan appel en citrus), met een subtiele amandeltoon. Naast de frisheid is ook al een klein beetje ontwikkeling in de geur waarneembaar. Dit belooft een complexe ervaring te worden.
 
En de eerste slok bevestigt die complexiteit. Deze Champagne is strak, is droog en zit vol nuances. Denk aan elementen als groene appel en een beetje citroenschil. De afdronk heeft een mooie mineraliteit die aangenaam lang blijft hangen.
 
De ziltigheid van deze oesters zorgt voor een soort smaakexplosie met deze mooie Champagne. De frisse zuurgraad van de Mandois Brut Zéro snijdt subtiel door de romige ziltheid van de oesters heen. Hierdoor krijg je een perfect gebalanceerd hapje. 
 
Kortom, laat die Chablis nog maar even liggen want met deze Champagne Mandois Brut Zéro in combinatie met oesters doe je jezelf (en anderen) een groot plezier.
 

Cheers, Jeroen
 

#wijn #wijnenwijnenwijnen #champagne #oesters #winelife #wijncursus 
#wijncursussen #wijnliefhebber #wijndocent #Mitra

Antwoord op meer wijnvragen?

De afgelopen jaren heb ik (Jeroen) tijdens de wijncursussen en workshops, veel vragen beantwoord van wijnliefhebbers.

De 25 meest gestelde vragen & de antwoorden hierop, heb ik gebundeld in dit handige e-book. Je kunt het hier gratis downloaden.