messapi-negroamaro

Voor jou geproefd: Messapi Negroamaro.

proefnotities

Uit Puglia, de hak van de laars van Italië, komt deze heerlijke rode wijn. Volledig gemaakt van het druivenras negroamaro, dat zo kenmerkend is voor deze streek.

Tijdens het inschenken valt meteen de fonkelende, diepe robijnrode kleur op.
Bij het walsen van het wijnglas komen verleidelijke aroma’s vrij van rijp rood fruit, zoals rijpe kersen, bramen en zwarte bessen. Omlijst met een zweem van zwoele specerijen en subtiele tonen van de houtrijping op vaten van Frans- en Amerikaans eikenhout.
 

De eerste slok van deze wijn is als een kleine smaakexplosie. Van gul rijp rood fruit en een warme kruidigheid. Ook valt meteen de fluweelzachte, zwoele structuur van de wijn op. De tannines zijn zacht en goed geïntegreerd, wat zorgt voor een mooie structuur in deze wijn. Het alcoholpercentage is alleszins bescheiden voor deze streek.

De afdronk is lang en zacht, met een aangename kruidigheid die blijft hangen.

De Messapi Negroamaro is een complexe en goed gebalanceerde wijn. Heerlijk om zo van te genieten, maar zeker ook een geschikte begeleider van (Italiaanse) gerechten. Schenk deze wijn bij jouw antipasti, pizza, stevigere pasta’s, gegrild vlees of een stukje mooie harde kaas. En geniet van ‘la bella vita’!

Cheers,
Jeroen 🍷

#wijn #wijnenwijnenwijnen #winelife
 #rodewijn #wijncursus #wijncursussen #wijnliefhebber #wijndocent #onlinewijncursus #wijncursusonline #Mitra

Antwoord op meer wijnvragen?

De afgelopen jaren heb ik (Jeroen) tijdens de wijncursussen en workshops, veel vragen beantwoord van wijnliefhebbers.

De 25 meest gestelde vragen & de antwoorden hierop, heb ik gebundeld in dit handige e-book. Je kunt het hier gratis downloaden.