Alain Hugot Champagne Millésime 2008

Voor jou geproefd: Alain Hugot Champagne Millésime 2008

proefnotities

Voor een bijzondere gelegenheid ontkurkten we deze Alain Hugot Champagne Millésime 2008.

In deze bijzondere fles schuilt een eerbetoon aan de mooie oogst van 2008. Alain Hugot heeft met deze Millésime 2008 het vakmanschap en de passie van zijn vader Maurice voortgezet.

In het glas presenteert deze champagne zich met een verleidelijke, heldere goudkleurige tint met schitteringen. Een elegante stroom van fijne bubbels dansen opgewekt omhoog.

In de neus komt een delicaat boeket van rijpere en verfijnde aroma's je tegemoet. Rijpe peren, sappige witte perziken en een vleugje appel komen harmonieus samen met subtiele tonen van geroosterde amandelen en boterige brioche. Een vriendelijk vleugje honing voegt nog wat verleidelijke complexiteit toe.

In de mond valt meteen de zijdezachte textuur van de romige mousse op. Een weelderige wereld van witte vruchten, zoals appel en perzik, omlijst door een subtiele citrusfrisheid, wordt gevolgd door een heerlijke toon van geroosterde hazelnoten en ook hier weer een vleugje brioche. Het mondgevoel is verfijnd en vol finesse, met een mooie balans tussen frisheid en volheid.

De afdronk van deze Alain Hugot Champagne Millésime 2008 is aanhoudend en boeiend. Een zacht zilte mineraliteit blijft nazinderen met de herinnering aan rijpe peren en een vleugje gebakken brood.

Niet alleen de aanleiding om deze fles te ontkurken was een feestje, maar zeker ook het drinken er van. Een genot voor de zintuigen en en verfijnde expressie van tijd en terroir!

Cheers,
Jeroen 🥂🍾

Antwoord op meer wijnvragen?

De afgelopen jaren heb ik (Jeroen) tijdens de wijncursussen en workshops, veel vragen beantwoord van wijnliefhebbers.

De 25 meest gestelde vragen & de antwoorden hierop, heb ik gebundeld in dit handige e-book. Je kunt het hier gratis downloaden.