Dopff Crémant d'Alsace Chardonnay Brut Nature

Voor jou geproefd: Dopff Crémant d'Alsace Chardonnay Brut Nature

proefnotities

Volgend jaar mogen ze 450 kaasjes uitblazen bij het mooie wijnhuis Dopff uit de Franse Alsace. En om alvast in de stemming te komen, proostten wij afgelopen week met hun Crémant d'Alsace Chardonnay Brut Nature.

In het glas presenteert deze Crémant d'Alsace zich helder en sprankelend. De mooie en constante stroom van delicate bubbels geeft meteen een feestelijke en levendige indruk. De kleur is lichtgeel, met wat lichtgroene schitteringen aan de rand, wat zijn jeugdigheid benadrukt.

Bij het ruiken aan deze Crémant d'Alsace komen verleidelijke en complexe aroma’s je tegemoet. Allereerst delicate tonen van witte bloemen. Daarna geuren die doen denken aan sappige frisse gele appels, rijpe peren en citrusvruchten.

Deze fruitigheid wordt omlijst door een vleugje versgebakken brioche en witte amandelen.

Bij de eerste slok geeft deze brut nature een verfijnde en mooi gebalanceerde smaakervaring. 
Het droge karakter van de wijn wordt benadrukt door een pittige frisheid. Ook hier de fruitige tonen van gele appels, de peren en de zachte citrustoets.

De afdronk is lang en verfrissend, met een lichte mineraliteit die het geheel afrondt.

Het mondgevoel van deze Crémant is zijdezacht en licht romig. De fijne en aanhoudende mousse draagt bij aan de elegantie van de wijn, terwijl ondertussen de levendige zuurgraad zorgt voor een opwekkende en verkwikkende smaaksensatie.

Deze Dopff Crémant d'Alsace Brut Nature Chardonnay geeft een prachtige indruk van de mooie mousserende wijnen die de Alsace je te bieden heeft.

Een goede keuze als je wat te vieren hebt, of gewoon om van te genieten. Daarnaast een mooie begeleider van zeevruchten, lichte pasta’s en risotto's, gerechten met witte vis en fruitige desserts.

Cheers,
Jeroen

 

#wijn #wijnenwijnenwijnen #champagne #winelife #wijncursus 
#wijncursussen #wijnliefhebber #wijndocent #Mitra

Antwoord op meer wijnvragen?

De afgelopen jaren heb ik (Jeroen) tijdens de wijncursussen en workshops, veel vragen beantwoord van wijnliefhebbers.

De 25 meest gestelde vragen & de antwoorden hierop, heb ik gebundeld in dit handige e-book. Je kunt het hier gratis downloaden.