Wat is de beste serveer of schenk temperatuur voor port?
Jammer genoeg wordt Port vaak te warm geserveerd.
En dat is echt jammer, want daardoor neemt de alcohol de overhand. De Port verliest dan zijn fruitige-, zachte- of complexe karakter.
Te koud serveren is geen probleem, na het inschenken is de port snel genoeg opgewarmd.
Om (nog) meer van jouw glas Port te genieten, kun je onderstaande richtlijn aanhouden:
Aanbevolen schenktemperatuur voor Port
Soort Port | Serveertemperatuur: |
Rosé Port | 4 °C |
Witte Port (hoe droger, hoe koeler) |
6 - 10 °C |
Ruby stijl Port | 12 - 16 °C |
Tawny stijl Port | 10 - 14 °C |
Oude Tawny's en Colheita | 12 - 16 °C |
Vintage Port | 12 °C |
Vond je dit interessant? Lees dan ook:
Wat is de beste serveer temperatuur voor sherry?
Andere artikelen over Port & Sherry