serveertemperatuur-port

Wat is de beste serveer of schenk temperatuur voor port?

port & sherry serveertemperatuur wijn

Jammer genoeg wordt Port vaak te warm geserveerd.
En dat is echt jammer, want daardoor neemt de alcohol de overhand. De Port verliest dan zijn fruitige-, zachte- of complexe karakter.

Te koud serveren is geen probleem, na het inschenken is de port snel genoeg opgewarmd.

Om (nog) meer van jouw glas Port te genieten, kun je onderstaande richtlijn aanhouden:

Aanbevolen schenktemperatuur voor Port

Soort Port Serveertemperatuur:
Rosé Port 4 °C
Witte Port
(hoe droger, hoe koeler)
6 - 10 °C
Ruby stijl Port 12 - 16 °C
Tawny stijl Port 10 - 14 °C
Oude Tawny's en Colheita 12 - 16 °C
Vintage Port 12 °C

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook:

Hoe lang kan ik Port bewaren? 

Wat is de beste serveer temperatuur voor sherry?

Andere artikelen over Port & Sherry

 

Antwoord op meer wijnvragen?

De afgelopen jaren heb ik (Jeroen) tijdens de wijncursussen en workshops, veel vragen beantwoord van wijnliefhebbers.

De 25 meest gestelde vragen & de antwoorden hierop, heb ik gebundeld in dit handige e-book. Je kunt het hier gratis downloaden.