Serveertemperatuur-Sherry

Wat is de juiste schenktemperatuur voor Sherry?

port & sherry

Serveertemperatuur Sherry

Op welke temperatuur serveer of drink je een Sherry?

Net zoals bij gewone wijnen en Port, maakt de serveertemperatuur een groot verschil in de beleving van de aroma’s en de smaak van jouw glas Sherry.

De juiste serveertemperatuur is afhankelijk van de manier waarop de Sherry is gemaakt. Serveer een Sherry nooit te warm, want daardoor neemt de waarneming van alcohol de overhand in de smaak.
Serveer je een Sherry veel te koud, dan blijft ‘ie ‘gesloten’ waardoor je minder ruikt- en proeft.

Maar toch; liever te koud geserveerd dan te warm, want na het inschenken is de Sherry snel genoeg opgewarmd ­čśë

Om (nog) meer van jouw glas Sherry te genieten, kun je onderstaande richtlijn aanhouden:

 

serveertemperatuur-sherry

 

Ook interessant om te lezen: 
Hoe lang kun je Sherry bewaren? (Open en dichte flessen)

Antwoord op meer wijnvragen?

De afgelopen jaren heb ik (Jeroen) tijdens de wijncursussen en workshops, veel vragen beantwoord van wijnliefhebbers.

De 25 meest gestelde vragen & de antwoorden hierop, heb ik gebundeld in dit handige e-book. Je kunt het hier gratis downloaden.